Господе и Владико живота мога, дух лености, мрзовоље, властољубља и празнословља, не дај ми. Дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави даруј ми, слуги Своме. О, Господе Царе, даруј ми да сагледам грехе своје и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове векова. Амин.

недеља, 5. фебруар 2012.

ЂЕНЕРАЛ МИЛАН НЕДИЋ (4.2.1946.† - 4.2.2012.†)



Ђенерал Милан Недић
(2.9.1878 - 4.2.1946.†)


4. фебруара 2012. навршило се 66 година од бруталног убиства истинског српског јунака, ђенерала Милана Недића. Својим ликом и бесмртним делом стекао је вечни ореол српског заштитника и праведног мученика са спас Србије и српства. Херојско дело ђенерала Милана Недића служи и служиће будућим српским генерацијама као највећи понос и пример несебичног истинољубивог херојства и жртве пале за олтар Отачаства.

Када је било најтеже, када је црвена неман покушала да прождере оно што су окупатори од државе оставили, нашао се Он, истински православни витез и јунак, као заштитник од руку крвника и оних који су желели што више српске крви. Попут гласа разума појавио се у тренутку када су на једној страни равногорски острашћеници и комунистички бандити посрнулу Србију, сваки на свој начин, покушали да својим поступцима доведу у ситуацију још крволочније окупаторске одмазде, јуначки српски ђенерал стао је између и у томе их осујето, васпостављајући ред и поредак на једном делу Србије.

Он је дочекао српске страдалнике пребегле од усташке каме и злогласних логора и јама, Он је дочекао интерниране Словенце у Србији и примио их као сваки честит српски домаћин, Он је спасавао свакога не гледајући ко је и шта је, већ је пружао несебично хришћанску руку и не брукајући заклетву и славу српског војника. У најтежим временима по Србију Он је Србију спасао од глади, Он је Србију спасао од комадања од стране бугарских банди, арнаутских звери, мађаронских кукавица и осталих изрода. Њему је српство било захвално јер Он је био бастион и оличење српске слободе у светској неслободи!

Због свега тога, ђенерал Милан Недић, упркос томе што је у тренутку када је прихватио улогу коју је имао у Србији 1941-1944., знао да је себе унапред осудио, али се и упркос томе свесно и несебично жртвовао за спас српскога народа и војничког образа! Иако је брутално убијен без суда од стране комунистичких зликоваца и упркос сталним, па и данашњим лажима о Његовој улози и делу, Његово име и дела остаће бесмртна и вечна!

Српски народ се моли за свог ђенерла који није погазио заклетву дату Богу, Краљу и Отачаству све до последњега тренутка свог овоземаљског животе, а сада када се воздигао на Небеса и када седи раме уз раме са српским великанима штити и не да српски народ баш као и док га је штитио за време свог вођења „Владе народног спаса”!

Нека му је вечна слава и лака црна земља.
Молимо Господа нашега за покој душе нашег ђенерала Милана Недића!
Амин.

УСПФ НОМОКАНОН

Нема коментара:

Постави коментар