Господе и Владико живота мога, дух лености, мрзовоље, властољубља и празнословља, не дај ми. Дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави даруј ми, слуги Своме. О, Господе Царе, даруј ми да сагледам грехе своје и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове векова. Амин.

среда, 9. март 2011.

ПОСЛЕДЊИ ЧИН ИЗДАЈЕ

Косово и Метохија је Србија
Сви медији су пренели вест да је остварен „напредак након прве рунде преговора” између делегација Београда и Приштине. Ово режимско једнозвучје није нешто ново са чиме нисмо имали прилике да се до сада упознамо. Тако је у задњих 70 година. Али када би занемарили и ту чињеницу, оно што боде очи јесте чињеница да режимски једнозвучни медији од највећег пораза до сада по питању државне политике према Косову и Метохији праве некакав успех и то дижу у небеса. Дакле свесно лажу, или ако то не чине својевољно онда то чине по налогу оних који то раде – читај садашњи режим.

Иако се од почетка знало да ће било какав дијалог између Београда и Приштине бити фарса и да је то само елегантно увијање у целофан једне велике преваре, томе се приступило. Има скоро годину дана како се ова срамота наговештавала. Од пропасти лажне бриге садашње власти за Косово и М,етохију преко краха на суду у Хагу, затим усвајања млитаве резолуције у УН, завршило се преговорима и то не о статусу него о „техничким питањима” под будним оком ЕУ, а крај целе драме је вероватно више не ни потајно него јавно признање тзв. Државе Косова од стране Србије као и одрицање од нашег историјског права на Косово и Метохију! То је оно што нас чека као коначан исход ових преговара. И тада ће режим преко свих медија да слави победу, победу „политике и Косово и ЕУ”!

Реконструкција Владе, тзв реконструкција, дошла је баш у време (случајно?!?) када треба још један велики пораз да се прогура пред очима народа, а да се о томе много не дискутује! Причаће се ових дана о реконструкцији Владе, каја није ништа друго него „политика пресипања из шупљег у празно”, а политика пропасти државне политике одбране Косова и Метохије ће се прећутати, и шта више, славити као велики успех режима Бориса Броза!

Преговори али не у српско име!
Колико год да режим бруку и издају скрива, слике не лажу! Бледуњаво-жућкасто лице Борка Стефановића, шефа преговарачког тима Србије, (јер ваљда Косово није Србија, па има свој „државни” преговарачки тим) говори колико је и њему непријатно, али мора да ради оно што ниједан Србин не би! Мора да велича издајничку политику Бориса Броза, мора да ради шта бриселски и вашингтонски налогодавци захтевају, јер у крајњу руку они су дали паре за све то и у њиховим одајама се ти преговори и одвијају! Колико год да медији лажу, не могу слагати оно што је очигледно, а то је да од две резолуције тзв. косовске скупштине ниједна није у складу са Уставом Србије, шта више не зна се која је веће понижење, али не, наша делегација и режимски експоненти ће да предложе најгору, гору чак и од обе шиптарске не би ли показали да су већи Шиптари од самог Енвер Хоџе!

Једном речју епилог косовске драме који српски народ сигурно није заслужио. Иако се наша страна својски трудила да српску позицију отежа до краја, превазишла је сасвим сигурно таква очекивања – понижени смо као ретко ко ретко када у историји човечанства.

Сама чињеница да власт ћути и прихвата, ама баш све, што Брисел и Вашингтон наложе, као понижења од стране политичке недоношчади попут Јелка Кацина и разних ЕУ бирократа, више него довољно говори да би у најмању руку било неозбиљно да се одговорни за такво штеточинско поступање не казне, чим то прилике буду допустиле, тј. чим се овај зликовачки режим сруши. По могућству то треба урадити одмах!

Аутократор
Ништа није јак мотив за такву реакцију нашег народа и наше националне елите (ако није у дубоком сну) у том правцу, него чињеница да је режим Бориса Броза коначно ставио печат на признање Косова и Метохије као независне државе. Не само што је нас омаловажио тако, већ је бацио љагу и на наше свете претке. Од данас више не постоји ниједан разлог да режим не носи етикету издајничког! Свако ко покушава да да било какву шансу садашњим властодршцима у види било каквог договора или разумевања сврстава се на страну издајничког режима!

Свако позивање на митинге или договоре око расписивања избора крајем ове године је обмана и они који то чине нимало се не разликују од издајничке власти, осим што нису власт, него издајничка опозиција, која ће, уколико се којим случајем домогне власти, спроводити исту политику и тако свом бриселско-вашингтонском господару наставити да завршава послове!

Нама, Србима, оданим нашим светим српским прецима свест да је Косовски завет наш најсветији завет, остаје да им поручимо да се са њиховом издајничком политиком никада нећемо сагласити и да ћемо Косово и Метохију увек осећати као неотуђиви део наше српске Отаџбине!

Косово и Метохија је Србија!
Догодине у Призрену!



Београд,
24.2./9.3.2011.л.Г.                                                                                                      
Стефан Стојков

Нема коментара:

Постави коментар