Господе и Владико живота мога, дух лености, мрзовоље, властољубља и празнословља, не дај ми. Дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави даруј ми, слуги Своме. О, Господе Царе, даруј ми да сагледам грехе своје и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове векова. Амин.

субота, 12. фебруар 2011.

САОПШТЕЊЕ УДРУЖЕЊА СТУДЕНАТА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА „НОМОКАНОН” ПОВОДОМ ЗЛОУПОТРЕБЕ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА ОД СТРАНЕ ЛДП



Удружење студената Правног факултета „НОМОКАНОН” упозорава надлежне власти, ресорног министра, управу факултета као и јавност да су активисти антидржавне и антисрпске странке – ЛДП 10. фебруара на Правном факултету у Београду, противно свим законским и моралним начелима политичког деловања, растурали свој пропагандни материјал и на овај начин повредили начело одвојености образовних институција од странчког уплива и утицаја. Овом злоупотребом институције образовања у корист прибирања понеког гласа или симпатије од стране студентске  омладине, је врхунац безобзирности и неморалности ове страначке творевине.
Иако су их савесни студенти Правног факултета упозоравали да то не чине, активисти ове странке су наставили са растурањем летака и политичком промоцијом своје странке. „Млади ЛДП Општинског одбора Палилула”су у својој кампањи да један београдски парк понесе име „Парк љубави” на прикривен начин покушали да протуре штеточинске идеје своје странке. Колико они истински брину о студентској омладини недвосмислено су овом неморалном активношћу и показали. Тек након што се окупио већи број национално свесних студената, активисти ЛДП су напустили зграду факултета и наставили са својим активностима на Платоу Слободана Јовановића. 
Нико од надлежних није за сада реаговао, а Удружење студената Правног факултета „НОМОКАНОН” ће бити истрајно док се овај инцидент не разјасни и одговорни буду подвргнути законским санкцијама. Као решење за овакве проблеме Удружење студената Правног факултета „НОМОКАНОН” предлаже увођење студентске страже (студентског дежурства) и веће ангажовање студентских синдикалних удружења уместо што се иста баве организовањем оргијашких журки и скупих путовања по иностранству.

Информативна служба
Удуржења студената Правног факултета НОМОКАНОН

У Београду,
11.2./29.1.2011.л.Г.





Нема коментара:

Постави коментар