Господе и Владико живота мога, дух лености, мрзовоље, властољубља и празнословља, не дај ми. Дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави даруј ми, слуги Своме. О, Господе Царе, даруј ми да сагледам грехе своје и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове векова. Амин.

субота, 19. март 2011.

АПСУРДНОСТ РЕАНИМАЦИЈЕ МОНДИЈАЛИСТИЧКОГ СТАВА Д. МИЋУНОВИЋА

Људска права или смрт, Драгољуб Мићуновић
Г. Драгољуб Мићуновић (председник Одбора за иностране послове Народне скупштине и Политичког савета Демократске странке) објавио је пре неколико дана ауторски текст са следећим насловом: „Апсурдност реанимације једне старе заблуде“ (Политика, 7. март), који се односи на одржавање министарског састанка поводом прославе пола века од одржавања Конференције несврстаних земаља у Београду 1961. Текст одсликава некритички став аутора према овом значајном догађају.
Критици могу бити подвргнути многи ставови и гледишта аутора. Неке од тих ставова је подвргао критици г. Душан Симеоновић у тексту који је Политика објавила 14. марта. Ја ћу се пак ограничити само на неколико најупечатљивијих.

Издвојићу два става г. Мићуновића:
„Сматрам да је понижавајуће да славимо јубилеје једне организације која нас је избацила из својих редова...

Сматрам да ничему (нисам рекао никоме) не доприноси наша улога сервисера, или туристичке агенције у међународним дешавањима.“

С обзиром да је г. Мићуновић, имајући у виду његове функције, упознат са одржавањем форума Северноатлантског пакта (НАТО) у Београду ускоро, поставља се питање моралности његовог политичког става у ова два поменута случаја. У једном случају реч је о обележавању једног догађаја важног за тадашње хладноратовске међународне односе. У другом случају пак је реч, о одржавању састанка форума Организације чији ми чланови никада нисмо ни били. Ваљда у складу са горе изнетим ставом г. Мићуновића ми не треба да будемо ни „сервисери“ једној војној организацији.
Смрћу хиљадама недужних до остварења људских права

Текст г. Мићуновића пун је мондијалистичког набоја. То је у потпуној супротности са прокламованим ставовима већине земаља Трећег света, некада, а и сада. Људска права, омиљени аргумент глобалиста и мондијалиста, не треба узимати као изговор за наметање доминације једне групе земаља над другима. 

На крају, изненађујуће је да један професор Универзитета изједначује Европу са Европском унијом, имајући у виду географске, политичке, економске и све друге разлике и сличности између европских земаља у Европској унији и европских земаља ван ње. Подсетимо, у другој групи се налази и Русија.

Милош Столић 

Упутнице:
http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Apsurdnost-reanimacije-jedne-stare-zablude.sr.html


Нема коментара:

Постави коментар