Господе и Владико живота мога, дух лености, мрзовоље, властољубља и празнословља, не дај ми. Дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави даруј ми, слуги Своме. О, Господе Царе, даруј ми да сагледам грехе своје и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове векова. Амин.

недеља, 21. април 2013.

САОПШТЕЊЕ СУП „НОМОКАНОН“ ПОВОДОМ ПАРАФИРАЊА БРИСЕЛСКОГ СПОРАЗУМА ОД СТРАНЕ АНТИСРПСКОГ РЕЖИМА

Струковно удружење правника „Номоканон“ се противи потписаном споразуму као исходу ,,бриселских преговора“ између највиших представнка власти Србије и привремених иниституција у Приштини. Као представници струке не можемо да прихватимо овакво грубо кршење уставно-правног поретка Србије и одрицање од српског Косова и Метохије. Удружење ,,Номоканон“ је још раније указивало српској и стручној јавности на протвправно поступање највиших органа Србије које је чињено све време вођења преговора под ,,шињелом ЕУ“. Тим пре што су највиши представници власти као и већина партијских клика стали на страну одбране ,,споразума“ са Тачијевим узурпаторским поретком власти на Косову и Метохији они су учинили најгрубљу повреду устава и закона Србије, као и највеће морално посрнуће у историји Србије тиме што су прихватили ултиматуме из Брисела. Овим чином они су изгубили сваки легитимитет да врше власт у Србији и као учиниоци више кривичних дела сматрамо да надлежни органи Србије треба да реагују и покрену постпке против председника Николића, председника Владе Дачића, првог потпредседника Владе Вучића као и осталих лица која су на било који начин умешани у низ кривичних дела против уставног уређења Србије и безбедности Србије. 

 Поред кривичне одговорности, издајнчка групација која се легитимише за представнике српског народа мора да сноси и политичку одговорност на тај начин што ће поднети оставке на своје функције којих су апсолутно недостојни. 

Издајнички жиг ће носити како они као појединци тако и њихови сродници и потомци јер су издајом учињеном према нашој држави, јужној покрајини и српском народу своја имена заувек уписали у нашој историји као издајничка, бацивши тако љагу на славне традиције српског народа и државе! 

 Позивамо српски народ на бојкот издајничког режима који већ одавно не заступа интересе народа већ слепо служи џелатима Србије из Брисела и Вашингтона, а од петка 19.04.2013. године и из Приштине. Сва помпа и лажна драма у стилу председника марионетске СНС о противљењу и одбијању неповољних предлога у преговорима са ратним злочинцем Хашимом Тачијем показала се као невешта и предвидљива. Право лице режима Вучић-Дачић-Николић манифестовано је прихватањем бриселског ултиматума и одрицањем од Косова те је овај режим логичан и несрећан наставак Тадићевог режима који је започео процес одрицања од јужне покрајине и српског народа који на њему живи. 

 Удружење „Номоканон“ дели осећања српског народа и овај издајнички чин режима одбацује и не прихвата јер исти нема никакво правно, нити морално утемељење у српском важећем уставно-правном поретку и даје подршку нашем народу на Косову и Метохији који је остављен на милост и немилост лажној шиптарској држави терористе и кољача Хашима Тачија. Српски народ на Косову и Метохији треба у свему да одбије примену ништавног споразума највиших представника власти Србије са непостојећим институцијама непостојеће државе Косово и да се самоорганизује у сваком па и правном смислу и тиме преузме вршење суверености Србије до поновног успостављања целокупног уставно-правног поретка на територији целе јужне покрајине. 

Као правнички сталеж стављамо све своје скромне ресурсе на располагање угроженом народу на Косову и Метохији и искрену подршку у несумњиво најтежем историјском тренутку за српски народ на Косову и Метохији. 

 За нас национално освешћене посленике правничке струке Косово и Метохија ће увек бити део Србије, потписан споразум између режима и шиптарских узурпатора непостојећи, а од овог тренутка све снаге упрене против издајничког режима коме се мора судити у кривично-правном и политичком смислу. 

Са вером у Бога у сагласју кличемо, 
Косово је Србија! 
Догодине у Призрену! 
Живела Србија! 

Струковно удружење правника 
„НОМОКАНОН“ 

У Београду,
21./08.04.2013.л.Г.
 

Нема коментара:

Постави коментар