Господе и Владико живота мога, дух лености, мрзовоље, властољубља и празнословља, не дај ми. Дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави даруј ми, слуги Своме. О, Господе Царе, даруј ми да сагледам грехе своје и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове векова. Амин.

четвртак, 11. април 2013.

ОДБРАНА ПРАВОСЛАВНИХ ТРАДИЦИЈА НА ПРАВНОМ ФАКУЛТЕТУ У БЕОГРАДУ

                 Удружење ,,НОМОКАНОН" је у циљу указивања на грубо вређање православних вредности и осећања верника на Правном факултету у Београду, а и као бранилац православних хришћанских и националистичких традиција овог факултета, исказало протест поводом рекламе за најављену пролећну екскурзију студената, са обзиром да то ниједно удружење на факултету није учинило. Удружење ,,НОМОКАНОН" је у писму поднетом управи које се може видети из прилога, осудило јавно и срамно омаловажавање Васкршњих празника и промовисања безбожничких вредности потрошачког друштва које немају никакве везе ни са факултетом, ни са струкум, а ни са светлим традицијама српске национално освешћене правничке омладине и правничке струке. Једине вредности за које се удружење до сада залагало јесте чврста посвећеност светосавском национализму, онаквом како су га схватале и генерације наших српских великана у прошлости. У том смислу прилажемо и поднети допис-протест факултетској управи које можете овде прочитати.

Информативна служба
Удружења НОМОКАНОН
 
УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ

11 000 БЕОГРАД
Бул. Краља Александра бр.67


              Поштовани професоре Аврамовићу,



             Као човеку који се тренутно налази на челу наше заједничке куће, Правног факултета и као некоме са киме је Удружење Номоканон имало увек однос разумевања и подршке, налазимо за сходно да Вам се обратимо као професору који снагом свог ауторитета може да спречи последњи у низу чинова грубог вређања и омаловажавања православних верника и национално оријентисаних студената којима је света православна вера духовна потпора за опстанак у тешким временима општега материјализма, хедонизма и сваког моралног посрнућа!



            Наиме, Вама је врло добро познато да је Правни факулет увек био бастион одбране национланог достојанства српског народа кроз историју, а посебно зато што је и једна од наших најстаријих образовних институција. Као установа која је ширила националну свест, несебично је бранила и својим студентима усађивала моралне назоре којима се уз своју свету православну веру и данас воде, позивамо Вас да у што хитнијем року и ефектно реагујете на најновију подмуклу и срамну богохулну провокацију коју је учинила једна тзв. туристичка агенција ( „GO2) преко својих представника на факулетету, а којој се због тога ниједна студентска организаија изузев Удружења „Номоканон“ није успротивила. Поред тога што наведена туристичка агенција има за циљ да убере масан профит организовањем хедонистичких екскурзија широм западне Европе и окружења у време строгог поста пред Васкрс, нама хришћанима најзначајнијег празника, она настоји и да се изругује Васкршњем празнику на најпримитивнији начин! Они се поред својих материјалистичко-хедонистичких мотива нису либили да иду и корак даље, те су ту несрећну екскурзију назвали „Туцање“ („Go2 Tucanje), пошто је иста предвиђена да се изведе у време Васкрса! На тај начин поред јасне оргијашке поруке организатор је ставио до знања да за православне хришћане и уопште за хришћане нема разумевања, да је зарад масног профита спреман да маркетингом моралног посрнућа дође до духом обенвиделих клијената и по цену најгрубљег вређања верских осећања српског народа. Правни факулет не сме и не може бити место где се такве поруке шаљу, а уколико нисте обавештени, ми Вас обавештавамо и прилажемо доказе да су огласи за именовану екскурзију („оргијаду“) већ одавно окачени по целој згради Правног факултета! Каква се порука тиме шаље? Да ли је то морално и да ли је слободно под изговором универзитетске аутонимије баш све чинити? Да ли је то порука будућим генерацијама студената и правника? Да ли је то дуг који дужимо према нашим прецима и нашим угледним професорима? Да ли је то могуће у образовној установи на којој се активно изучава црквено право? Сигурни смо да су ваши одговори, драги професоре Аврамовићу, баш као и наши. Али без обзира на то Ви имате обавезу како моралну тако и формалну да реагујете.



            Удружење Номоканон као струковно православно-национлано удружење има обавезу да реагује и да спречи извргавање руглу Васкрса и православних студената којима је ова дрскост велика увреда! Ми Вас позивамо као верујућег, као пастира нашега факултета и као нашег уваженог професора и пријатеља да хитно, енергично и конкретно одреагујете тако што ћете испред управе факулета уклонити ову љагу моралних изопачењака, пронаћи одговорне и адекватно их казнити!



            Ми као струковно удружење предузели смо већ неке кораке у смислу прикупљања доказа и обавештавања надлежних као што је подношења притужбе поверенику за заштиту равноправности, обавештавање других надлежних институција ове државе и министарства просвете, као и патријаршије СПЦ. Овакав преседан није се дешавао ни у најгора времене комунистичке диктатуре и прогона православних верника широм српског друштва.



            Рачунамо на Ваше искрено разумевање и на снагу вашег ауторитета како би ова срамота што пре добила адекватан епилог.



У име Удружења Номоканон,



 Стефан Д. Стојков

студент мастер студија

 утавно-правног подмодула

Правног факултета
У Београду,
15.03./02.03.2013.л.Г.






 


Нема коментара:

Постави коментар