Господе и Владико живота мога, дух лености, мрзовоље, властољубља и празнословља, не дај ми. Дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави даруј ми, слуги Своме. О, Господе Царе, даруј ми да сагледам грехе своје и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове векова. Амин.

петак, 25. октобар 2013.

ТРИБИНА: ПОЗИТИВНОПРАВНИ ПОРЕДАК И ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ НА КОСМЕТУ

Позивамо вас да присуствујете трибини у организацији Одбора за Јавно право Струковног удружења правника ,,НОМОКАНОН", а која ће се одржати на Правном факултету у Београду, у амфитеатру 5, 29.10.2013.године са почетком у 19ч, а на којој ће говорити: 

- г. проф. др Слободан Самарџић, народни посланик и бивши министар за Косово и Метохију;

- г. проф. др Владан Кутелшић, редовни професор уставног права на Мегатренд универзитету;

 - г. мр Душан Челић, бивши заменик председника Савезног комитета за Косово и Метохију.

Као струковно правничко удружење имамо обавезу да у име правничке струке изнесемо аргументе у прилог заштите уставног поретка српске државе који је у потпуности угрожен и нарушен прихватањем тзв. статусно неутралних локалних избора које нису расписали државни органи суверене и међународно признате чланице УН - државе Србије. Са обзиром на значај који Косово и Метохија имају за српску државу и српски народ, та одговорност правничке струке тим је већа. Немогуће је не признавати тзв. Републику Косово као државу, а поштовати правила и одлуке о расписивању локалних избора које су донели тзв. органи власти непостојеће државе. Уколко се изврши потпуна дерогација уставних и законских правила српске државе у ком правцу се кренуло, тиме се отвара ,,Пандорина кутија" неправа.

Како радили тако нам и Бог помогао!


Нема коментара:

Постави коментар