Господе и Владико живота мога, дух лености, мрзовоље, властољубља и празнословља, не дај ми. Дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави даруј ми, слуги Своме. О, Господе Царе, даруј ми да сагледам грехе своје и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове векова. Амин.

уторак, 2. август 2011.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ОДЛУКЕ ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА О УСВАЈАЊУ ПРИГОВОРА О ИЗБОРУ СУДИЈА НА СТАЛНУ СУДИЈСКУ ФУНКЦИЈУ


Поводом одлуке Високог савета судства о усвајању приговора о избору судија на сталну судијску функцију, Удружење студената Правног факултета Номоканон и сви посленици правничке струке окупљени око јединог интернет гласила правничког сталежа „Законик“, изражавају велико задовољство што су наше колеге судије после више од две године непрестане борбе успеле да се и изборе за право које им је кроз тзв. реизбор судија и силовање права и правде било одузето. Стога верујемо да ће Високи савет судства наставити са радом онако као и до сада, да ће се одупрети притисцима и политиканству и дати наду овој земљи да правда ипак држи земљу и градове. Истовремено позивамо најодговорније чиниоце српске државе, као и целу објективну правничку струку на још једно преиспитивање али овога пута не рада судија и судова, већ тзв. реформе правосуђа, из кога би несумњиво морала да проистекне и одговорност свих оних који су својим неодговорним и нестручним радом те олаким држањем до права и правде, довели најбитнију грану државне власти до урушавања.

Одлука се може преузети са сајта Друштва судија Србије-www.sudije.rs

У Београду
1.8.2011. године

Нема коментара:

Постави коментар