Господе и Владико живота мога, дух лености, мрзовоље, властољубља и празнословља, не дај ми. Дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави даруј ми, слуги Своме. О, Господе Царе, даруј ми да сагледам грехе своје и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове векова. Амин.

петак, 5. новембар 2010.

СРАМНО ВЕЛИЧАЊE ОВК НА ФАКУЛТЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ У БЕОГРАДУ

Удружење студената Правног факултета Номоканон најоштрије осуђује срамотно и бестидно понашање професорке Факултета безбедности Драгане Дулић, која пропитује своје студенте по уџбенику „Етика рата – хрестоматија” , у којој се терористичка организација ОВК, заслужна за брутално отимање дела територије наше државе и рушење уставног поретка наше земље, карактерише као „самоодбрамбена група или реформистичка снага”, као и својеврсна „космополитска или демократска групација.“
Аутори ове скарадне публикације, која представља обавезну испитну материју за студенте 4. године београдског Факултета безбедности, Драгана Дулић и Бранко Ромчевић, су прешли све могуће границе доброг укуса и дали легитимитет дивљачкој отимачини јужне српске покрајине, прогону више стотина хиљада Срба и осталих неалбанаца са територије Косова и Метохије у последњих 12 година. Да ли је преко 100 српских православних цркава и манастира од почетка НАТО окупације 1999. године порушено од стране „реформистичке снаге”? Или се можда несталим лицима, којих има преко 1300, изгубио сваки траг захваљујући овој „космополитској групацији”? Да ли припадници „демократске групације” линчују старице, које покушају да без пратње КФОРА оду у продавницу по хлеб и млеко? Да ли је „самоодбрамбена група” отимала људе, мучки их убијала и продавала њихове органе? Немушто и лицемерно објашњење професорке Дулић, да се “не слаже са ставом да је ОВК космополитска или демократска групација”, али свеједно, аутор наведених цитата “уважена Мери Келдор је врсни познавалац безбедносне проблематике након хладног рата, нарочито када је реч о космополитском превазилажењу уских и острашћених етнонационализама и новој врсти ратова. Њен рад је познат нашој академској јавности и високо оцењен” само говори о личном интегритету професорке Дулић и њеним приоритетима. У њене приоритете сигурно не потпада подучавање студената о истинитом развоју догађаја на Косову и Метохији и о актерима разбијања наше државе, нити усађивање основних патриотских и напослетку, људских вредности, који би требало да красе особе, које Факултет безбедности заврше, узимајући у обзир спектар њихових будућих могућих занимања.

Професорима са таквим приоритетима и са таквим понашањем није место у било којој српској образовној установи, а понајмање на Универзитету у Београду, стога се придружујемо оправданом револту студената Факултета Безбедности, и пружамо им апсолутну подршку у борби да се овај срамни уџбеник избаци из плана и програма факултета, а професорка Дулић искључи са Универзитета! Јер, госпођо Дулић, што је много, много је!

Информативна служба
Удружења студената Правног факултета Номоканон

Нема коментара:

Постави коментар