Господе и Владико живота мога, дух лености, мрзовоље, властољубља и празнословља, не дај ми. Дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави даруј ми, слуги Своме. О, Господе Царе, даруј ми да сагледам грехе своје и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове векова. Амин.

недеља, 5. мај 2013.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ! - ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

Свесни тешког времена у коме се налазе наша Отаџбина и наш српски род, притиснути са свих страна и у борби за очување Косова и Метохије у саставу остатка Србије, Струковно удружење правника „Номоканон“ позиве све национално освешћене појединце и васцелу правничку струку да се у време највећег празника, нас правоверних хришћана, објединимо и кроз пост и молитву дочекамо празник над празницима – празник васкрснуће Господа нашега Исуса Христа – јер само јединствени у вери и молитви можемо одбранити српску државу и српски род од свих претњи и непријатеља који агресивно на нас кидишу.

Аманет Светог Саве и светих Немањића била је српска држава прожета вером у Бога, до које се може стићи једино истинском борбом. Иако је сада као и у нека ранија времена Србија угрожена, ми као достојни наследници и носиоци свете борбе са очување српске државотворности треба да стремимо потпуној жртви за опстанак и будућност светосавља јер је сваки пут супротан овоме, пут у сигуран понор, пораз и пропаст. 

Радујемо се Васкрсу и дочекујемо га као сигуран знак васкресења срспког народа и државе у борби са ововременим непријатељима као и пошастима нашега века. Знамо да је Христос зарад свих нас поднео жртву и победио смрт уздигавши се зарад нашега спасења! Несразмерност земљске и небеске правде најбољи нам је показатељ да оно што је доле и што је трулежно и пролазно не може никада бити равно ономе што је горе и што је вечно те све недаће и све неправде које се српском народу и држави мере овом земаљском правдом силе и новца, кад-тад морају пасти пред мером Божије небеске правде.

Желимо свима срећан празник васкрснућа Христовога – Христос васкрсе!

Информативна служба 
СУП „Номоканон“ 

О Васкрсу,
л.Г.2013.

Нема коментара:

Постави коментар