Господе и Владико живота мога, дух лености, мрзовоље, властољубља и празнословља, не дај ми. Дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави даруј ми, слуги Своме. О, Господе Царе, даруј ми да сагледам грехе своје и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове векова. Амин.

петак, 18. новембар 2011.

ИЗВЕШТАЈ СА СКУПА ПОДРШКЕ СРБИМА НА КИМ ОДРЖАНОГ 17.11.2011. У БЕОГРАДУ

Удружење Жене са Косова и Метохије (ЖеКИМ) је данас у 17 часова на тргу испред споменика кнезу Михаилу у Београду одржало скуп у знак подршке нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији. Они од јула стоје на барикадама и бране своје домове, без основних егзистенцијалних услова. И поред потпуне медијске блокаде и заташкавања овог догађаја, код споменика кнезу Михаилу у Београду окупило се око 250 људи, решених да пошаљу поруку из Београда браћи да издрже и да још има људи који прате дешавања и подржавају их. Присутнима се прво обратила једна од чланица удружења, а да би касније говорио и г. Рајко Ђурђевић, драмски писац и публициста.

Ђурђевић је пред окупљеном масом исказао подршку Србима на барикадама и захвалио се свима који су дошли. Након читања извештаја са барикада и захваљивању Русима на помоћи која би требало да стигне у Ниш, позвао је на телевизијски дуел председника Бориса Тадића да му одговори на питање зашто полиција не брани становништво на територији Србије, и колико жртава треба да буде да би они интервенисали?

Скупу је присуствовала и новинар листа „Печат”, Наташа Јовановић, која све време на крајње објективан начин извештава у свом листу о Србима на барикадама.

Након говора припаднице Удружења су отпевале песму ,,Видовдан” и позвале све Србе да им се придруже 26.11. на барикадама. Пријављивање се вршило данас на Тргу, али могућност пријаве постоји и преко е-поште организације (zenekim@yahoo.com) , као и у Сремској улици број 6 где је седиште овог удружења.

Извештај бисмо завршили речима г. Ђурђевића које су постале и поклик окупљених:  ,,Живела Србија! Ширите даље! Без Косова и Метохије ни Србија не постоји, сви треба да будемо сложни у овом тренутку, јер Космет је Српски !”

                                                                                                                  За информативну службу УСПФ НОМОКАНОН
Марко Минић

Нема коментара:

Постави коментар