Господе и Владико живота мога, дух лености, мрзовоље, властољубља и празнословља, не дај ми. Дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави даруј ми, слуги Своме. О, Господе Царе, даруј ми да сагледам грехе своје и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове векова. Амин.

четвртак, 16. август 2012.

ЈАВНИ ПОЗИВ СРПСКОМ САБОРУ ДВЕРИ И ПОКРЕТУ ЗА ЖИВОТ СРБИЈЕ ДВЕРИ НА САБОРНОСТ И БРАТСКУ СЛОГУ

„Како је лепо, и како је дивно, кад сва браћа живе заједно! (Пс. 132, 1).“

Браћо и сестре помаже Бог!

Данас, када српском народу као никада до сада прети не само државна дезинтеграција него и биолошко нестајање, уместо да се српске снаге окупе под један стег и један барјак, ми настављамо да се делимо!
Данас, када српски непријатељи најављују даљу дезинтеграцију српске државе и окупљање својих редова ради бољег остваривања својих поганих циљева, и то баш у српској Атини, Срби се баш ту где нам тренутно највише прете, растурају! И то не да се растурају већ се међусобно и завађају! О зар је мало тога међу нама Србима! „Великаши проклете им душе, на комате раздробише царство“.
Зар данас када сепаратисти чије је деловање и до сада било са елементима за кривичну одговорност због нарушавања уставног поретка и покушаја нарушавања територијалног интегритета српске државе, најављују да неће поштовати одлуке Уставног суда, и да ће створити „аутономистички фронт“, ви се браћо делите из нама непознатих разлога!

Не само што се делите него својом поделом доводите у питање напоре да се штеточинска коалиција ДС-ЛСВ обори у Новом Саду. Сада када је овај штеточински блок изгубио републичку власт, када падају њихова упоришта у локалним самоуправама, када су покрајини одузете неуставне надлежности и суштински обесмишљена њихова власт у покрајини, ви својим поделама помажете одржавање на власти једне такве коалиције! Нови Сад за њих представља само још један ресурс за наставак њихове прљаве кампање за остварење њиховог крајњег циља – одвајања српске Војводине од остатка Србије! Не дозволите да српска Атина, која је увек носила пламен националне борбе, буде упориште антисрпског деловања!

Сви ми којима национално добро лежи на срцу апелујемо на вашу националну одговорност да под хитно престанете са поделама и саборно превазиђите своје унутрашње проблеме. Позивамо Старешинство вашег покрета да покрене решавање насталог проблема на саборан начин и поврати братско јединство и слогу са Повереништвом Новог Сада и других градова српског војводства.

Информативна служба УСПФ Номоканон

У престоном граду Београду,
дана 02./15.08.2012. године

Мајска скупштина у Сремским Карловцима 1848., на којој је проглашена
независност Војводства Српског од Беча и ПештеНема коментара:

Постави коментар