Господе и Владико живота мога, дух лености, мрзовоље, властољубља и празнословља, не дај ми. Дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави даруј ми, слуги Своме. О, Господе Царе, даруј ми да сагледам грехе своје и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове векова. Амин.

петак, 22. јун 2012.

ПРОТЕСТНО ПИСМО РТС-у

Генералном директору Радио-телевизије Србије  Г. Александру Тијанићу

Поштовани,

Крилатица којом нас државна телевизија бесомучно бомбардује већ неколико година, а која гласи: ,,Ваше право да знате све!”, се или очигледно не односи на све нас, грађане Србије, или Ви и ваши сарадници под појмом право подразумевате нешто што правна теорија, Устав и Закон не подразумевају. Друга страна сваког права је и обавеза, у овом случају Ваша, да нам то право омогућите. И сваки пут када се оглушите о захтев НАС, грађана Србије да на националној телевизији, коју финансирамо МИ, прикажете нешто, ШТО МИ, ГРАЂАНИ СРБИЈЕ желимо, ви ову државу све више гурате у медијски мрак, једноумље и тоталитаризам.
Да, погађате, реч је о документарном филму ,,ТЕЖИНА ЛАНАЦА” Бориса Малагурског. И докле год будете тзв. Јавни сервис грађана Србије сматрали својом прћијом, коју ћете користити за прљаву политикантску пропаганду појединих странака и полтронство владајућим евро-бирократским елитама, ми ћемо указивати на Ваше безобзирно и бахато злоупотребљавање државних и националних ресурса, што Радио-телевизија Србије, засигурно јесте. Србија је у последњих четврт века претрпела значајне политичке, економске и социјалне потресе, који су умногоме уназадили српску борбу за националну независност, економско-социјални просперитет и културни напредак. Оно што је најтрагичније у свему томе, јесте, да поред великог броја европских и светских држава, које су на посредан или непосредан начин допринеле разарању српских држава, целокупном процесу политичког, економског и културног поробљавања српског народа на један перфидан начин доприносе и поједине институције од државног значаја за Србију, представљајући виђење и ставове својих политичких ментора, као једине дозвољене и једине исправне. Да су у питању: приватне телевизије, културна, просветна, новинарска и удружења неких других струка, то не би било толико погубно, колико сама чињеница да у целој хајци и харанги учествује и Радио-телевизија Србије, једина државна телевизија, финансирана из џепа пореских обвезника, дакле, самих грађана Србије!
УСПФ Номоканон се придружује протесту грађана Србије, заказаном за 23. јун на Платоу РТС-а, и поставља Вам неколико питања:
Коме је у интересу да јавност Србије не буде упозната са механизмом економског и привредног пробљавања европских држава од стране ЕУ?
Коме је у интересу да јавност Србије не буде упозната са позадином ратних дешавања деведесетих, разбијања Југославије и Србије?
Коме је у интересу да јавност Србије не буде упозната са деловањем страних политичких и дипломатских фактора у домаћим политичким питањима, о којима свака суверена држава има право сама да одлучује?
Нама, садашњим и будућим браниоцима Правде, Истине и Права засигурно није.
А Вама, господине Тијанићу?

УДРУЖЕЊЕ СТУДЕНАТА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА
,,НОМОКАНОН”


У Београду,
о Светом Кирилу Александријском,
22./9. јуна 2012.л.Г.

Нема коментара:

Постави коментар