Господе и Владико живота мога, дух лености, мрзовоље, властољубља и празнословља, не дај ми. Дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави даруј ми, слуги Своме. О, Господе Царе, даруј ми да сагледам грехе своје и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове векова. Амин.

субота, 11. децембар 2010.

НОМОКАНОН И СРБСКА АКЦИЈА ЗА СОЦИЈАЛНО ПРАВИЧНО РЕШАВАЊЕ ПИТАЊА ФИНАНСИРАЊА СТУДИЈА

Поводом најновијих тензија између студената и просветних власти, везаних за питање финансирања студија, чланови Удружења студената Правног факултета Номоканон у сарадњи са Србском Акцијом, организовали су, у петак 10. децембра, на београдским факултетима израду и поделу летака са својим предлогом социјално правичног решења питања финансирања студија, у циљу ширења идеје и окупљања студентске омладине на истинском социјалном фронту борбе за своја права.
“Србским студентима износимо своју идеју социјално правичног решења поменутог проблема. Наше решење је алтернатива и капиталистичкој пљачки радне студентске омладине од стране Система, као и памфлетским паролама анархистичких изрода, који без икаквог покрића прокламују безусловно „бесплатно“ образовање, чиме већ годинама безуспешно настоје да стекну наклоност србских студената, а заправо само подстичу нерадништво и бахатост код студентске омладине, чиме предано служе Систему.” – између осталог наводи се у  летку који је у петак дељен на Правном и још неколико београдских факултета.
“Првенствени циљ ове и сличних акција које наше Удружење предузима, а које се непосредно тичу положаја студената у нашем друштву и држави, јесте да код наших колегиница и колега развије свест о неопходности формирања јединственог фронта борбе против пљачке и манипулација, којима су студенти изложени већ годинама. Желимо праведно решење проблема финансирања студија. Не желимо да будемо терет државе, али желимо да нам држава пружи прилику да изнесемо терет њеног препорода, а то нећемо моћи, уколико настави са досадашњим пљачкашким манирима који осакаћују будућу интелектуалну елиту овог народа“ изјавио је представник Удружења студената Номоканон, Милош Столић.
Иначе, акција је изазвала велико интересовања колегиница и колега, тако да су леци за веома кратак период буквално разграбљени.

У Београду,
28.10./11.12.2010.л.Г.

Нема коментара:

Постави коментар