Господе и Владико живота мога, дух лености, мрзовоље, властољубља и празнословља, не дај ми. Дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави даруј ми, слуги Своме. О, Господе Царе, даруј ми да сагледам грехе своје и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове векова. Амин.

понедељак, 27. јануар 2014.

УДРУЖЕЊЕ НОМОКАНОН ПРОСЛАВИЛО СЛАВУ

               Струковно удружење правника ,,Номоканон“ је данас обележило своју славу – Светог Саву првог Архиепископа српског. Освећењу славског жита и резању славског колача у цркви Светог Марка на Ташмајдану, присуствовали су чланови, сарадници и пријатељи Удружења, као и протјереј-ставрофор Станко Трајковић. 

               Домаћин славе ове године био је г. Стефан Стојков. Савиндан је празник којим се обележава успомена на Светог Саву првог српског Архиепископа и просветитеља. Са обзиром да је Удружење именом везано за најзначајнији српски кодекс црквених и грађанских норми - Номоканон, и да баштини вредности српске светосавске правничке струке обележавањем славе још једном је учињено и подсећање на значај и допринос који Свети Сава има за српску цркву, државу, народ и српско право. 

               И зато данас јединствени у вери, сабрани у молитви и сећањем на Светог Саву , а у тешка времена ерозије српске цркве, државе и народа, угрожени и разапети између непријатеља и поробљивача, права и неправа, заједнички вапимо : „Подвижниче Саво, моли Бога за нас!“ 

Инфо служба 
Струковног удружења правника 
„Номоканон“ 

На Савиндан,
27./14.01.2014. л.Г.


Нема коментара:

Постави коментар