Господе и Владико живота мога, дух лености, мрзовоље, властољубља и празнословља, не дај ми. Дух целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави даруј ми, слуги Своме. О, Господе Царе, даруј ми да сагледам грехе своје и да не осуђујем брата свога, јер си благословен у векове векова. Амин.

недеља, 7. април 2013.

САОПШТЕЊЕ УДРУЖЕЊА „НОМОКАНОН“ ПОВОДОМ БРИСЕЛСКОГ УЛТИМАТУМА СРБИЈИ





Браћо и сестре, Срби и Српкиње!

У славној српској историји српском народу постављани су различити видови уцена које су имале за циљ да задру у право и слободу нашег народа на постојање. Мудрост, храброст, непоклебљивост и светосавски дух који су увек красили наше славне претке и биле последње куле одбране нашег националног достојанства и егзистеницје и данас поново чине ту последњу линију одбране којом је заштићен васецели српки род!

Славом овенчана владавина наших владара утемељивача српске државности и православне вере, ослобдилаца од турског јарма и осветника Косова и Метохије била је утемељена на чврстим стубовима националног идентитета и косовском завету, па је тако и данас, а такво увек мора и да буде наше национално опредељење јер без тога нема Србије нити српскога рода.

Ултиматум пред који је Србија данас стављена и пред који је доведена од стране антисрпског режима најнепосредније је уперен ка најсветијем и најзанчајнијем српском добру, а то је трајно, апсолутно и коначно одрицање од вековне свете српске земље – српског Косова и Метохије! Иако режим покушава да води „политику седења на две столице“ одавно је јасно да то није могуће и да је Србија уцењена отимањем најважнијег дела њене територије као и политичкој шикани на међународном плану. Сада када је цела ,,грађанистичка Србија“ здушно подржала актуелни режим јер он најдоследније и најотворенији до сада спроводи политику дезинтеграције Србије, Удружење Номоканон испред правничке струке која је окренута светосављу и борби за заштиту националних интереса, позива све релевантне друштвене и државне факторе да престану са политиком вођења Србије у суноврат и амбис из којих нема повратка! Свако од званичника мора да зна да ће им на савести лежати издаја косовског завета и наших светих предака који су за српско Косово пролили крв и дали своје животе. Косово јесте најскупља српска реч, Косово је све што је Србија икада била, Косово је све што је Србија икада дала, Косово је наша вера православна, Косово је наша српска светосавска држава, а без Косова нема Србије и српског народа!

Удружење Номоканон сматра да је једини начин да се одбрани национални понос и достојанство, одустанак од политике евроинтеграција на штету Србије и одбацивање бриселског ултиматума! Лажна еуфорија која се шири престоним градом и различите исцениране манифестације које треба да каналишу народни гнев и незадовољство нимало не доприносе озбиљности ситуације у којој се налазе и српска држава и српски народ. Политика „шатор-шерпа“ и манипулисање студентском омладином никако неће издајнички режим натерати на одустајање од било каквих разговора о Косову и Метохији изван српског устава, УН и Резолуције 1244, а таква неозбиљност и политички дилетантизам учиниће Србију неозбиљном и пред својим савезницима у свету.

У овој одсудној ситуацији од свеопштег национланог значаја, једино легитимно изјашњавање може да има народ који путем референдума треба да се изјасни и тиме покаже свима у свету своју неприксновену вољу и приврженост очувању државног интегритета, суверенитета и јединства важења уставно-правног поретка Србије. Српски народ легитимно брани своје интересе, посебно наши сународници на територији јужне покрајине и ако игде треба показати солидарност и јединство то је онда Косово и Метохија, а не београдски тргови. Србија се брани на Косову и Метохији не у Београду поред скупих продавница и кафића и лагодног живота неометеног свакодневним мукама, недаћама и терору које наша браћа и сестре на Косову и Метохији сваки дан доживљавају од стране међународних окупационих трупа и агресивних шиптарских узурпатора! Српски партијаши ће и после уторка наставити са својим политкантством по Београду и осталим деловима Србије, студенти ће несметано да похађају своје факулете широм преосталог дела Србије, али ће зато њихови сународници и колега на Косову и Метохији живети у страху од тога да ли ће их еврофанатици продати за обећање чланства у ЕУ!

Зато Удружење Номоканон позива све национално свесне појединце и организације да своју приврженост одбрани Косова и Метохије покажу подршком Србима у јужној покрајини и јасном поруком евроатлантисичком режиму у Београду да мора да оде са власти, јер је политика трговања делом територије зарад ЕУ Србију и српски народ довела на колена и на педаљ од трајног губитка сваког права да се икада више у будућности назове српским именом.

Јасно поручујемо да је коначно време да се Србија окрене себи и дословном поштовању устава , да одбаци ЕУ интеграције и посвети се трајној заштити и реинтеграцији српског Косова и Метохије у свој правни и политички поредак.

НЕ издајничком евроатлантистичком режиму! НЕ Европској унији! ЗА слободну, јединствену и национлано препорођену Србију! ЗА Косово и Метохију!
Живела Србија! Са вером у Бога!

Удружење „ НОМОКАНОН“

На Благовести,
л.Г. 2013.

Нема коментара:

Постави коментар